This site is outdated.
We’re in the middle of moving over our .no / .se sites over to our new platform. For the time being, please visit our main site for accurate information about our offering and pricing.

Visit Servebolt.com for an updated version of our site.

Go to Servebolt.com

Varför är Servebolt snabbast?

Vi berättar det gärna för dig! Om du själv vill se hur mycket snabbare din hemsida eller e-handel är hos oss så kan du prova vår tjänst helt kostnadsfritt så länge du vill!

Hastighet

Hastighetsförbättringar baserat på forskning

Servebolt har ett flerårigt forskningsprojekt i Norge, med namnet «Infiniband Fabric High Performance Web Hosting Cluster», som löpande förser oss med förbättringar av hastigheten för våra kunder. Projektet är delvis finansierat av Norges forskningsråds program SkatteFUNN.
Garanterat snabbast

Dubbelt så snabbt som alla andra

Servebolts plattform är dubbelt så snabbt som andra liknande lösningar. Vår plattform är optimerad för hastighet, med en mer renodlad och fokuserad tjänst. Det är enklare att utveckla och lansera hemsidor hos oss, både för utvecklare och hemsideägare. I slutändan ger det en lägre kostnad.

Modern hårdvara

Hastigheten ligger i detaljerna. Servrar, nätverk och diskar handplockas av våra ingenjörer för att leverera så snabba lösningar som möjligt. Maskinerna finns i våra datacenter, med redundanta lösningar för ström och nätverk.

Hypertrådning

Processorerna använder hypertrådning. Det innebär att de fysiska kärnorna delas upp i virtuella trådar, som kan utföra många samtidiga saker. Med hypertrådning har processorerna mindre dötid och kan utföra fler saker snabbare.

Seriöst snabbt nätverk

Vi använder en nätverksstandard som heter Infiniband. Den används främst för högpresterande servrar och ger en hastighet på 56 Gbit med extremt låg latens. Det gör det möjligt för nätverksenheter att samarbeta som om de vore en och samma maskin.

Optimerat OS

Servebolt OS är optimerat för maximal hastighet på alla nivåer, med maximalt nyttjande av dataresurser.

Central placering

Våra datacenter är centralt placerade i Oslo och Amsterdam. Det säkerställer en så låg fördröjning som möjligt mellan servrar och användare. Om du har internationell trafik så är vi partner till Cloudflare, med enkel integration för våra kunder.

HTTP/2 och SPDY

SSL saktar i vanliga fall ner en webbplats. Vi använder dock HTTP/2 och SPDY på alla servrar, vilket innebär att webbplatser med SSL hos oss blir upp till 60 % snabbare.

PHP 7

Vår serverpark uppgraderas fortlöpande och erbjuder stöd för både PHP 5.6 och PHP 7. Vi rekommenderar PHP 7, eftersom det gör webbplatser upp till 30 % snabbare.

Våra partners har även åtkomst till servrar med den senaste versionen av PHP.

Nginx + Apache

Vi använder Nginx som front-end till Apache, för att dra nytta av hastigheten med Nginx. Detta gör det även möjligt för utvecklare att arbeta med webbservern (Apache) precis som vanligt.

MariaDB

Vi kör vår egen, optimerade, version av MariaDB. Vår MariaDB optimeras kontinuerligen av våra ingenjörer i Norge. Servebolt MariaDB är avsevärt mycket snabbare än MySQL.